Tennislessen voor de jeugd.

De lessen voor de jeugd worden in een pakket aangeboden van september tot eind juni. In deze periode worden 32 trainingen gegeven waarvan er 28 gegarandeerd zijn.
De kosten voor deze trainingen bedragen 30,00 euro per maand, gedurende 10 maanden.
Tijdens de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

Wij streven ernaar dat ieder kind wordt ingedeeld op zijn/haar eigen niveau rekening houdend met de richtlijnen van de KNLTB. Indien de trainer het noodzakelijk acht kan de samenstelling van de groep gedurende de periode aangepast worden.

De "jonge jeugd" krijgt les volgens het Tenniskids programma van de KNLTB.

Het is voor ieder nieuw jeugdlid mogelijk om gedurende het lesseizoen in te stromen in een bestaande lesgroep.

Kinderen die willen proberen of tennis hun sport is mogen drie keer gratis meetrainen. Na deze drie proeftrainingen kan men besluiten om het lidmaatschap in te laten gaan op de eerste dag van de volgende maand.

Indien men stopt met de tennislessen stopt het lidmaatschap niet automatisch. Om het lidmaatschap op te zeggen dient men voor 1 december op te zeggen door een email te sturen naar: [email protected]

Tenniskids.

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally's zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Tenniskids is een stimulerend programma van de KNLTB dat speciaal is ontworpen voor kinderen.

Kinderen leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coordineren, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod.

De kleuren rood, oranje, groen en geel vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fases die de kinderen doormaken.

Rood:
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coordinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en ze spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld op een mini-veld met de rode bal.

Oranje:
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en techniek die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden langer. Er wordt gespeeld op drie-kwart veld met oranje ballen.

Groen:
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op de "hele baan". De kinderen zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Techniek, tactiek en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. Er wordt gespeeld op de hele baan met een aangepaste bal ( gele bal met groene stip)

Geel:
Normale bal, normale baan.